matiloch
Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 460
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 17:33, 17 Cze 2011 Temat postu: Pieczywo Fluo |
|
|
Pieczywo fluo
Pieczywo fluo ma za zadanie przede wszystkim uatrakcyjnić naszą mieszankę wizualnie. Myślę że na rynku jest bardzo obfita oferta chlebków w różnych kolorach i granulacji co pomoże nam we właściwym dostosowaniu się do żerujących ryb.
Podczas dowilżania pieczywo w pewnym stopniu spęcznieje co zwiększy objętość zanęty.
Ten typowo rzeczny dodatek, uwielbiany przez jazie i klenie, do tej pory dostępny był jedynie w bardzo intensywnej i agresywnej barwie fluo, w kolorach żółtym, czerwonym i pomarańczowym. Od tego roku w ofercie pojawiły się bardziej stonowane barwy.
Mniej jaskrawe które wydają się być bardziej atrakcyjne dla leszcza i płoci.
Dodatkowo pojawił się również mix obydwu kolorów, wymieszany w stosunku 1:1.
Właściwości fizyczne pieczywa sprawiają, że chlebek doskonale tonie, dzięki czemu nadaje się nawet na spore uciągi.
Pieczywo pakowane jest przeważnie w 400g paczki.
Dodatku tego należy używać z umiarem!
Jedna paczka w zupełności wystarczy na 17l wiadro zanęty...
Jeśli łowimy drobniejsze ryby (płoć, krąp, jelec), kolorowe pieczywo warto pokruszyć, przecierając je przez sito.
Dodatek ten dodajemy na 15-25 minut przed nęceniem.
Wcześniejsze dodanie kolorowego pieczywa do nawilżonej zanęty spowoduje, że się rozpuści i nie będzie widoczny. A przecież walory wizualne są podstawową zaletą tegoż dodatku.
Dostępna jest przeróżna gama kolorów, dotychczas spotkałem się z:
czerwonym
żółtym
pomarańczowym
różowym
jasnym zielonym
Myślę jednak że to nie wszystko ...
Może i czasy się zmieniły jednak biorąc pod uwagę nasz kraj to wszystko możliwe...
Chodzi o to że na zagranicznym rynku jest dużo więcej dodatków,zanęt, komponentów (w tym również pieczywa fluo) które do Polski dotrą dopiero za jakiś czas i wtedy to będą nowością!
Pozdro[/color]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez matiloch dnia Pią 17:43, 17 Cze 2011 , w całości zmieniany 1 raz
|
|